Predstavnici Gete instituta posjetili Novi Pazar

Izvor: SandzakPress.net, 19.Nov.2016, 16:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Predstavnici Gete instituta posjetili Novi Pazar

Kao rezultat zajedničkog djelovanja Grada Novog Pazara  i ambasade Njemacke Goethe-Institut, uspostavio je saradnju sa Regionalnim centom za usavršavanje zaposlenih u obrazovanju. U okviru ove posjete održan je i sastanak zamjenika direktora instituta dr Bernda Šnajdera i gadonačelnika Nihata Biševca. Kroz program posjete Novom Pazaru delegacija Gete instituta iz Beograda nastavlja ozbiljnu saradnju sa građanima, institucijama i službama, a pre svega sa zaposlenima u obrazovanju. Predstavnici >> Pročitaj celu vest na sajtu SandzakPress.net << instituta kroz realizaciju ovog plana imaju za cilj unapređenje društva na svim poljima. „Ovo je samo početak, nadam se, dobre i dugoročne saradnje sa najrenominarnijom institucijom koja se nalazi u našoj zemlji i početak saradnje sa Gete institutom u cilju unapređenja nastave nemačkog jezika u Novom Pazaru i podizanja kompetencija nastavnicima koji predaju nemački jezik deci u našim školama“, istakao je direktor Regionalnog centra za profesionalni razvoj zaposlenih u obrazovanju Hajrudin Hajrović. „U budućnosti će stanovnici ovdje u Novom Pazaru imati mogućnost da polažu naše ispite. Zatim, moći će takođe, da imaju pripreme za naše ispite, a ovdje u Regionalnom centru će biti ponuđeni i kursevi njemačkog jezika. Osim toga za nastavnike njemačkog jezika smo pripremili određene radionice na temu „Znamenitosti i važne informacije u vezi sa Njemačkom“ i radujemo se da ćemo izaći iz okvira Beograda i da ćemo našu ponudu moći da pokažemo i ovdje u Novom Pazaru“, rekao je zamjenik direktora Gete instituta i rukovodstva odeljenja za njemački jezik Dr Bernd Schneider. (Rtvnp)

Nastavak na SandzakPress.net...






Povezane vesti

TO Novi Pazar: Sve više turista u Novom Pazaru

Izvor: SandzakPress.net, 19.Nov.2016

Zahvaljujući dobroj saradnji sa Turističkom organizacijom Srbije Novi Pazar posjećuje sve više turista, turoperatera i turističkih novinara, saznaje RTV Novi Pazar u Turističkoj organizaciji ovog grada. Ovih dana Turistička organizacija Novog Pazara bila je domaćin i grupi turoperatera i novinara...

Nastavak na SandzakPress.net...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SandzakPress.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SandzakPress.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.