Predstavljen peti broj časopisa “Slobodni student“

Izvor: Blic, 10.Dec.2010, 00:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Predstavljen peti broj časopisa “Slobodni student“

U Ustanovi kulture Parobrod večeras je promovisan peti broj časopisa “Slobodni student” koji objavljuje organizacija Studentski liberalni klub.

"Studentski liberalni klub je organizacija nastala pre godinu dana kao odgovor na probleme sa kojima se studenti svakodnevno susreću. Naši ciljevi su širenje ideja liberalizma, reforma obrazovanja, bavljenje važnim studentskim temama” - rekla je urednica časopisa Rada Lacić.

Sajt od ponedeljka
>> Pročitaj celu vest na sajtu Blic <<
"U planu je i podizanje sajta, koji će biti u funkciji od ponedeljka. Biće veoma interaktivan a tu će čitaoci naći sve naše tektove”, rekao je jedan od novinara Nikola Družijanić.

"Slobodni student" izlazi od marta, na svaka dva meseca. Časopis je besplatan, deli se na fakultetima, a ovaj broj štampan je u 1.000 primeraka.

"Na njemu radi grupa entuzijasta koji su okupljeni oko zajedničke ideje širenje vrednosti liberalizma među studentima, koji danas mahom zahvaljujući državi, a i svojom zaslugom, spadaju u marginalizovanu grupu u društvu", rekla je urednica časopisa.

U izradi petog broja učestvovalo je 10 ljudi, štampan je u 1.000 primeraka.

"Tema ovog broja je seks. Želeli smo da pokrenemo tu temu, da razbijemo tabue i predrasude. Između ostalog imamo intervju sa predsednikom LDP-a Čedomirom Jovanovićem o aktuelnim studentskim problemima, sa istoričarkom Dubravkom Stojanović o temi udžbenika istorije”, rekla je Lacić.

Sredstva za finansiranje obezbeđuju konkurišući za projekte, a poslednji su uradili u saradnji sa nevladinom organizacijom Eko centar, koja se bavi temama ekologije. Cilj zajedničkog projekta "Saznaj i uključi se" je približavanje studentima teme ekologije. Zainteresovani studenti mogu slati tekstove na temu ekologije, a najbolji će biti nagrađeni i objavljeni u časopisu. Tekstovi se šalju do 20.01.2011. na liberalniklub@gmail.com.

"Želimo da ostanemo što nezavisniji od drugih institucija, da bismo bili dovoljno slobodni da se bavimo temama za koje smatramo da su važne", istakla je urednica časopisa.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.