Predstavljanje zakona o zaštiti potrošača

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 26.Avg.2009, 18:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Predstavljanje zakona o zaštiti potrošača

BEOGRAD - Ministar trgovine i usluga Slobodan Milosavljević najavio je danas da će u utorak, 1. septembra, biti održana prezentacija predloga rešenja novog zakona o zaštiti potrošača na kojoj će učestvovati i evropski komesar za zaštitu potrošača Meglena Kuneva.

"Usvajanjem novog zakona, zaštita potrošača će dobiti strateški značaj u državi, a prava potrošača i njihov položaj biće uređeni u skladu sa evropskim standardima", naglasio je Milosavljević >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << na sednici Saveta ministra za zaštitu potrošača.

On je ukazao da je u nacrtu zakona implementirano 15 ključnih evropskih direktiva i da će tokom septembra i oktobra biti organizovana javna rasprava sa svim zainteresovanim stranama.

Milosavljević je dodao da će se evropski komesar tokom posete Srbiji sastati i sa predstavnicima organizacija potrošača.

On je upoznao članove Saveta sa aktivnostima Ministarstva u oblasti zaštite potrošača i najavio raspisivanje konkursa za finansiranje projekata organizacija sa temom „Informisanje i savetovanje potrošača" za 8. septembar.

Pomoćnik ministra trgovine i usluga Ljiljana Stanković istakla je da će, u cilju što bolje pripremljenosti organizacija za konkurs, 28. avgusta i 11. septembra biti održane edukativne radionice iz oblasti upravljanja projektnim ciklusom, navedeno je u saopštenju.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.