Predsjednik Mešihata primio delegaciju Bošnjaka Srebrenice

Izvor: SandzakPress.net, 02.Dec.2021, 13:03

Predsjednik Mešihata primio delegaciju Bošnjaka Srebrenice

Dana 02.12.2021. godine, Mešihat Islamske zajednice posjetila je delegacija Bošnjaka Srebrenice koju su činili: Alija Tabaković – predsjednik Kluba Bošnjaka u Vijeću naroda RS entiteta, Ćamil Duraković – odbornik u Skupštini opštine Srebrenica, Damir ef. Paštalić – glavnim imam u Srebrenici i Faruk ef. Hasanović – predsjednik Medžlisa Srebrenica. Delegaciju je primio predsjednik Mešihata muftija dr. Mevlud ef. Dudić sa saradnicima koji je tom prilikom poželio dobrodošlicu, >> Pročitaj celu vest na sajtu SandzakPress.net << kako je kazao, onima prema kojima svi osjećamo posebnu emociju. Nakon evociranja uspomena na projekte koje je rahmetli muftija Muamer Zukorlić pokrenuo kada su Srebrenica i Potočati u pitanju, gosti su predstavili Udruženje „Moja adresa Srebrenica“, kao i aktivnosti koje se poduzimaju na polju opstanka i napretka Bošnjaka koji žive u ovom gradu i okolini. Predsjednik Mešihata je ponovio da su nam najdraži gosti koji dolaze iz Srebrenice, te poručio da će podržati sve aktivnosti pomenutog Udruženja koje teže boljem životu i afirmaciji Bošnjaka na tom prostoru, što je bila ideja i rahmetli Muftije koji je i mimo 11. jula bio česti Srebrenice. The post Predsjednik Mešihata primio delegaciju Bošnjaka Srebrenice appeared first on Sandžak PRESS.

Nastavak na SandzakPress.net...






Povezane vesti

Usame Zukorlić primio delegaciju Bošnjaka Srebrenice – Sandžak i Srebrenica imaju posebnu vezu

Izvor: SandzakPress.net, 02.Dec.2021

Delegacija Bošnjaka Srebrenice predvođene gospodinom Alijom Tabakovićem, predsjednikom SDA Srebrenice, Ćamilom Durakovićem, bivšim predsjednikom opštine Srebrenice, kao i delegacijom medžlisa Srebrenica na čelu sa glavnim imamom Damir ef. Peštalićem posjetila je novoizabranog predsjednika...

Nastavak na SandzakPress.net...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SandzakPress.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SandzakPress.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.