Predsednik potvrdio: Odnosi se pogoršavaju

Izvor: B92, 06.Feb.2023, 14:22

Predsednik potvrdio: Odnosi se pogoršavaju

Predsednik Severne Makedonije Stevo Pendarovski izjavio je danas da se odnosi Severne Makedonije i Bugarske pogoršavaju.

On je dodao i da je obeležavanje 151. godišnjice rođenja Goce Delčeva bespotrebno iskorišćen za podizanje tenzija.

"Svi koji su želeli da prisustvuju bili su dobrodošli, ali oni koji su pokušali da napadnu policiju zaradili su prekršajne ​​prijave i deportaciju. Svaka evropska država to radi na identičan način", rekao je Pendarovski.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << />
Dodao je da slobodno mogu da se oglase oni koji su imali nameru da prisustvuju ovom događaju, a da su u tome onemogućeni.

"To što Bugarsi iz Makedonije rade u Briselu i Sofiji nije ništa novo u vezi sa pritužbama o kršenju njihovih prava. Iako su ih primili i ja i drugi organi, iako po svim međunarodnim normama građani Severne Makedonije treba da traže svoja prava ako misle da su ugroženi od strane makedonskih institucija... izabrali su pogrešan put. To ne znači da nećemo servisirati njihove potrebe, ali mislim da gube vreme tražeći pomoć u evropskim institucijama, sudu u Strazburu, a ne da prvo svoje probleme rešavaju u Skoplju", rekao je Pendarovski, prenela je skopska agencija Makfaks.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.