Predsednik pokreta Samoopredeljenje: Presude aktivistima su političke

Izvor: NoviMagazin.rs, 17.Nov.2017, 15:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Predsednik pokreta Samoopredeljenje: Presude aktivistima su političke

Predsednik Pokreta Samoopredeljenje Visar Imeri je ocenio da su danas izrečene presude četvorici aktivista Samoopredeljenja u celosti političke.

Osnovni sud u Prištini osudio je danas na višegodišnje kazne zatvora četvoro aktivista Pokreta Samoopredeljenje koji su, po optužnici, raketom iz ručnog bacača - "zolje", gađali zgradu Skupštine Kosova 4. avgusta 2016. godine. Za krivično delo terorizma poslanik Samoopredeljenja Frašer Krasnići je osuđen na osam godina zatvora, >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << Atde Gaši na šest, Agzon Haljiti na pet ipo i Adea Batuša na dve godine zatvora.

"Današnja presuda Osnovnog suda u Prištini za četvoro aktivista Samoopredeljenja i njihovo pritvaranje su dokazali da je to politički slučaj. Visoke kazne bez ikakvog dokaza prebacuju suđenje iz zakonske procedure u političku", ocenio je Imeri na vanrednoj konferenciji za novinare.

Poslanik Samoopredeljenja Dardan Moličaj je rekao da je objavlivanje presude danas, kada se završava predizborna kampanja za drugi krug izbora za gradonačelnike, u suštini ima za cilj da naškodi Pokretu Samoopredeljenje."Ono što ja mogu da kažem je da će se ovaj slučaj okončati oslobađajućim presudama", kazao je Moličaj jer predstoji žalbeni postupak.

Sud osudio aktiviste Samoopredeljenja na zatvor

Osnovni sud u Prištini osudio je danas na višegodišnje kazne zatvora četvoro aktivista Pokreta Samoopredeljenje koji su, po optužnici, raketom iz ručnog bacača - "zolje", gađali zgradu Skupštine Kosova 4. avgusta 2016. godine.

Za krivično delo terorizma poslanik Samoopredeljenja Frašer Krasnići je osuđen na osam godina zatvora, Atde Gaši na šest, Agzon Haljiti na pet ipo i Adea Batuša na dve godine zatvora.

Tokom izricanja presude optuženi i njihovi rođaci su glasno negodovali, te je policija neke izbacila iz sudnice i privela jednog aktivistu Samoopredeljenja.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Povezane vesti

Aktivistima Samoopredeljenja kazne zatvora

Izvor: N1 televizija, 17.Nov.2017

Osnovni sud u Prištini osudio je na višegodišnje kazne zatvora četvoro aktivista Pokreta Samoopredeljenje koji su, po optužnici, raketom iz ručnog bacača - "zolje", gađali zgradu Skupštine Kosova 4. avgusta 2016. godine...Za krivično delo terorizma poslanik Samoopredeljenja Frašer Krasnići...

Nastavak na N1 televizija...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.