Predsednik palestinske samouprave završio posetu BiH

Izvor: Blic, 16.Avg.2011, 21:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Predsednik palestinske samouprave završio posetu BiH

SARAJEVO - Predsednik palestinske samouprave Mahmud Abas završio je danas trodnevnu posetu Bosni i Hercegovini izjavom novinarima da je njegov cilj da Palestina bude primljena u Ujedinjene nacije i da sarađuje sa svim zemljama.

"Palestinci ni s kim ne žele sukob", rekao je Abas i dodao da će se Palestina, bez obzira na rezultat glasanja u Savetu bezbednosti UN, čija je BIH nestalna članica, vratiti pregovorima s Izraelom jer treba rešiti niz pitanja.

Abas je istakao >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << da odlazi zadovoljan jučerašnjim sastankom sa članovima Predsedništva BiH.

On je juče u Sarajevu razgovarao sa članovima Predsedništva BiH o tome da BiH 20. septembra glasa u Savetu bezbednosti UN za priznanje palestinske države.

Predsedavajući Predsedništva BiH Željko Komšić je istakao da podržava "pravedne zahteve palestinskog naroda za priznanje državnosti u UN".

Član Predsedništva Bakir Izetbegović je rekao da "bezrezervno podržava prestanak izraelske okupacije i međunarodno priznanje nezavisne države Palestine, u okviru granica koje su postojale pre (izraleske) okupacije 1967. godine".

Član Predsedništva BiH Nebojša Radmanović je istakao da samo mir može povesti svet unapred, i da se pravi mir postiže samo ako se narodi dogovore o tome.

Povezane vesti: Izrael odobrio gradnju novih stanova na Zapadnoj obali Komšić i Izetbegović podržali palestinski zahtev Abas u Sarajevu traži podršku za članstvo Palestine u UN Palestinci podnose zahtev za članstvo u UN 20. septembra Izreal: Palestinci za septembar planiraju krvoproliće

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.