Predsednik ostavio cigare posle 50 godina pušenja

Izvor: Vesti-online.com, 12.Mar.2010, 18:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Predsednik ostavio cigare posle 50 godina pušenja

Brazilski predsednik Luis Injasio Lula da Silva izjavio je nedavno da nije zapalio nijedan "cigarilo" više od 40 dana i da je ovog puta definitivno raskrstio s pušenjem.

Da bi doneo ovu odluku, međutim, bilo je potrebno da se ozbiljno uplaši za svoje zdravlje i suoči sa pretnjom smrću. Brazilski lider je rekao da ne puši više od 40 dana i da se oprostio od svojih voljenih cigarilosa, kratkih cigara koje su često bez filtera.

Lula se tako pridružio svom velikom >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << uzoru, kubanskom vođi Fidelu Kastru koji je jedan od malobrojnih lidera koji su ostavili duvan za vreme svoje vladavine.

Njegov američki kolega Barak Obama može zasad samo o tome da sanja. Sudeći po izveštaju sa prvog lekarskog pregleda od preuzimanja funkcije, on se još uvek bori da ostavi pušenje.

Lula se u januaru spremao da odleti u Švajcarsku na zasedanje Svetskog ekonomskog foruma kada je njegov krvni pritisak naglo skočio, primoravši ga da otkaže put i provede noć u bolnici. To je 64-godišnjeg Lulu nateralo da razmisli o ovoj lošoj navici koju je stekao još kao tinejdžer.

"Dobro je što sam prestao da pušim... nemam više vremena da eksperimentišem sa životom", kazao je brazilski predsednik američkoj novinskoj agenciji Asošijeted pres.

Lula, koji je i ranije pokušavao da prestane s pušenjem, rekao je da je ovog puta njegova odluka definitivna i da se "odlično oseća".

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.