Predsednik Vučić o srpsko-ruskim odnosima: Prošli smo sito i rešeto

Izvor: SrbijaDanas.com, 21.Feb.2018, 21:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Predsednik Vučić o srpsko-ruskim odnosima: Prošli smo ''sito i rešeto''

Odnosi dve zemlje nikad bolji

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić istakao je večeras da 180 godina od uspostavljanja diplomatskih odnosa Srbije i Rusije odnose karakteriše da nisu nijednom išli jedni protiv drugih, što je retki primer i slučaj bilo kojih naroda u svetu.

Pročitajte i:

Vučić je, na zajedničkoj konferenciji za štampu sa šefom ruske diplomatije Sergejom Lavrovom, kazao da danas obeležavamo 180 godina od uspostavljanja diplomatskih >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << odnosa, tokom kojih smo prošli ''sito i rešeto'', izgubili mnogo ljudi boreći se za slobodu naroda.

Preneo je da mu je Lavrov uručio pismo predsednika Ruske Federacije Vladimira Putina u kojem na veoma lep način govori o saradnji dve zemlje i budućim odnosima.

- Predao sam ministru Lavrovu pismo za predsednika Putina u zahvalnost za sve što je učinio na razvoju dobrih bilateralnih odnosa dve zemlje i nadi da ih još više unapređujemo - kazao je Vučić.

Rekao je da je napisao još jedno pismo ime građana Srbije za porodicu Romana Filipova, pripadnika ruske vojske i zamolio Lavrova da ga preda.

- Završio sam to pismo govoreći o hrabrosti koja je zadivila srpski narod i građane Srbije. Završio sam kako se govorilo u vreme najvećih heroja, srpskih junaka ''Za junacima se ne plače, za njima ostaje šta su učinili'' - istakao je Vučić.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.