Predsednik Skupštine Crne Gore u poseti Beogradu

Izvor: B92, 12.Okt.2017, 07:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Predsednik Skupštine Crne Gore u poseti Beogradu

Beograd -- Predsednica Skupštine Srbije Maja Gojković sastala se danas u Beogradu sa predsednikom skupštine Crne Gore Ivanom Brajovićem, koji je u posetu Srbiji.

Gojkovićeva i njen crnogorski kolega poručili su danas da su obe zemlje jednako posvećene unapređenju bilateralnih odnosa. Gojković je, nakon sastanka, novinarima u parlamentu rekla da Srbiju i Cnu Goru povezuje mnogo toga - istorija, zajednička budućnost ka EU, te da su odnosi dveju zemalja "zaista dobri". >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<

"Razgovarali smo o svim mogućnostima saradnje dva parlamenta“, naglasila je Gojković i dodala da se razgovaralo i o učešću parlamenta u otvaranju pregovaračkih poglavlja.

Gojiković je kazala da je tema bila i mogućost da Berlinski proces dobije još jednu - parlamentarnu dimenziju.

Brajović je rekao da su odnosi dve zemlje „relaksirani“, da je Crna Gora na putu ka EU postigla mnogo. „Nadam se da će do polovine naredne godine sva oglavlja biti otvorena, a neka i zatvorena“, rekao je Brajović.

On je dodao da dve zemlje treba da pomognu jedna drugoj na tom putu ka EU i pozvao maju Gojković da uzvrati posetu, što je ona prihvatila.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Predsednik Skupštine Crne Gore danas u Beogradu

Izvor: Blic, 12.Okt.2017

Predsednica Skupštine Srbije Maja Gojković sastaće se danas u Beogradu sa predsednikom skupštine Crne Gore Ivanom Brajovićem koji dolazi u posetu Srbiji...Brajović će razgovarati sa članovima Poslaničke grupe prijateljstva za Crnom Gorom, kao i članovima Odbora za spoljne poslove, a osim sastanaka...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.