Predsednik Parlamenta Libana osudio sankcije SAD poslanicima Hezbolaha

Izvor: B92, 10.Jul.2019, 13:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Predsednik Parlamenta Libana osudio sankcije SAD poslanicima Hezbolaha

Bejrut -- Predsednik Parlamenta Libana Nabih Beri izjavio je danas da su sankcije SAD uvedene dvojici poslanika Hezbolaha agresija na celu tu zemlju.

Izjavu Berija prenela je televizija Hezbolaha al-Manar dan nakon što je Ministarstvo finansija SAD saopštilo da se sankcije uvode dvojici poslanika Hezbolaha i jednom bezbednosnom zvaničniku osumnjičenima da koriste svoje pozicije za ciljeve te ekstremističke organizacije koju podržava Iran.

To je prvi put da su SAD >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << uvele sankcije poslanicima u Libanu.

Hezbolah i njegovi saveznici su osvojili većinu na izborima 2018. godine i ta organizacija sada ima tri mesta u vladi što je više nego ikada.

Beri, koji je saveznik Hezbolaha, ocenio je da su sankcije napad na libansku demokratiju i pozvao Interparlamentarnu uniju sa sedištem u Ženevi da preduzme neophodne mere zbog "iracionalnog ponašanja".

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.