Predsednik Libana zatražio od profesora da obrazuje vladu

Izvor: B92, 19.Dec.2019, 23:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Predsednik Libana zatražio od profesora da obrazuje vladu

Predsednik Libana Mišel Aun zatražio je od jednog profesora univerziteta da obrazuje novu vladu, nakon političkog zastoja koji je trajao više nedelja.

Aun je za mandatara imenovao Hasana Diaba, profesora i bivšeg minstra obrazovanja koga podržava Hezbolah, pošto ga je danas u Parlamentu podržalo 69 od ukupno 128 poslanika.

Diab (60) ima težak zadatak da obrazuje vladu koja mora da se bavi najgorom ekonomskom krizom posle gradjanskog rata vođenog od 1975. do >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << 1990. godine.

On nije dobio podršku glavnih sunitskih lidera, uključujući bivšeg premijera Saada Haririja, što će mu još više otežati posao.

Nije jasno da li će odluka predsednika zadovoljiti demonstrante koji protestuju već više od dva meseca, zahtevajući formiranje vlade eksperata.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.