Predsednik Kine pisao Vučiću

Izvor: Mondo, 23.Maj.2018, 14:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Predsednik Kine pisao Vučiću

Kineski predsednik Si Đinping, odgovorio je na pismo predsednika Srbije Aleksandra Vučića, koji je tražio blisku saradnju s Kinom u svim oblastima od obostranog značaja.

Foto: Mondo/Goran Sivački ilustracija

Si je u povratnom pismu ukazao da se strateško partnerstvo dveju zemalja odlično razvija i izrazio spremnost da zajedno s Vučićem uloži napor da se državni odnosi podignu na novi nivo.

U pismu predsednika Sija se navodi da ga je >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << Vučićevo pismo mnogo odbradovalo i da ceni to što Vučić poklanja veliku pažnju razvoju odnosa sa Kinom i aktivno se zalaže za unapređenje praktične saradnje dveju zemalja.

"Sveobuhvatno strateško partnerstvo Kine i Srbije odlično se razvija, učvršćuje se međusobno političko poverenje, intenzivno napreduje praktična saradnja u oblastima energetske i saobraćajne infrastrukture, kao i u drugim oblastima, što predstavlja konkretne interese naroda naših dveju zemalja", napomenuo je Si.

Srbiju čeka zlatno doba, živeće se bolje nego ikad

On je ukazao da saradnja u oblasti vojne industrije i trgovine predstavlja važan izraz visokog nivoa međusobnog političkog poverenja i strateškog karaktera bilateralnih odnosa Kine i Srbije.

"Kineska strana je spremna da sa srpskom stranom razgovara o produbljivanju razmene i saradnje u oblasti vojne industrije i trgovine, kao i saradnje u drugim oblastima, neprekidno obogaćujući sadržaj Sveobuhvatnog strateškog partnerstva dveju zemalja. Kineska strana izražava dobrodošlicu srpskoj delegaciji, koja bi došla u posetu Kini na razgovor o konkretnim temama, u terminu koji će dogovoriti naše resorne institucije", istakao je Si.

"Ja pridajem veliku pažnju razvoju kinesko-srpskih odnosa i spreman sam da sa Vama uložim napor da naše državne odnose podignemo na novi nivo", navodi se u pismu predsednika NR Kine predsedniku Vučiću.

Nastavak na Mondo...






Povezane vesti

Si u septembru opet u Srbiji?

Izvor: Večernje novosti, 24.Maj.2018, 09:15

Pismo predsednika Kine srpskom kolegi Aleksandru Vučiću u kojem nagoveštava mogućnost novog susreta u Srbiji. Kineski lider za podizanje odnosa na još viši nivo, a povod za posetu bi mogao da bude RTB „Bor” PREDSEDNIK Kine Si Đinping mogao bi do kraja godine ponovo da...

Nastavak na Večernje novosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.