Predsednik GO Zemun Dejan Matić prisustvovao radionici prirodne kozmetike

Izvor: SrbijaDanas.com, 16.Avg.2019, 14:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Predsednik GO Zemun Dejan Matić prisustvovao radionici prirodne kozmetike

Predsednik Gradske opštine Zemun Dejan Matić prisustvovao je radionici prirodne kozmetike koja je održana 15. avgusta u MZ Batajnica.

U prijatnoj atmosferi polaznice, većinom iz lokalnog udruženja penzionera, slušale su prezentaciju kvalifikovanih edukatorki koje su im približile tehnike kako da u kućnim uslovima pripreme proizvode prirodne kozmetike: kreme, sapune, soli za kupanje, sredstva protiv komaraca, kreme za sunčanje, kao i kako da pravilno upotrebljavaju etarska >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << ulja i druge prirodne sastojke kozmetike.

- Na ovaj način pokazujemo brigu i poštovanje za starije generacije, za one koji su nas najviše zadužili, a ujedno pomažemo i onima kojima su potrebni dodatni prihodi, kako bi se što brže obučili. Gradska opština Zemun će i u narednom periodu organizovati radionice edukativnog karaktera, izlete za penzionere, kao i ekološke ture po Velikom ratnom ostrvu, jer je naš prioritet da ravnomerno razvijamo Zemun i radimo sve ono što je u interesu građana - kaže Matić.

Posle prezentacije, članice udruženja penzionera su u višečasovnom otvorenom dijalogu sa predsednikom Gradske opštine Zemun Dejanom Matićem saznale sve ono što ih interesuje u vezi sa poboljšanjem uslova života u Batajnici, počev od rešavanja ličnih problema, pa sve do aktuelnih komunalnih i infrastrukturnih radova koji se izvode ili su u planu.

Gradska opština Zemun u okviru projekta ''Moja zemunska kartica'', tradicionalno organizuje programe obuke u savladavanju različitih veština za penzionere, kao i za nezaposlena i socijalno ugrožena lica.

Prošle godine sugrađani su imali priliku da se obuče u izradi umetničkih predmeta upotrebne vrednosti, a ove godine se realizuju umetničke radionice prirodne kozmetike, dekupaža i izrade magneta. Takođe, polaznici će imati priliku da izrađuju kalupe za magnete u obliku saksijica, od gipsa, krep papira i drugih materijala.

Radionice se realizuju u prostorijama mesnih zajednica Batajnica, Ugrinovci, Zemun Polje i u Altini.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.