Predsednik Alžira i ZVANIČNO PODNEO OSTAVKU

Izvor: SrbijaDanas.com, 02.Apr.2019, 23:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Predsednik Alžira i ZVANIČNO PODNEO OSTAVKU

Predsednik Alžira Abdelaziz Buteflika (82) podneo je večeras ostavku, prenosi Rojters, uz ocenu da je on time podlegao pritisku javnosti nakon višenedeljnih masovnih protesta protiv njegove 20-godišnje vladavine.

Buteflika je ostavku objavio u saopštenju koje je prenela državna novinska agencija APS.

Nakon što je Buteflika podneo ostavku, stotine građana Alžira izašlo je na ulice glavnog grada noseći državne zastave i vozeći kola u konvojima centra grada.
>> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << />
Neki od građana vikali su "Alahu akbar" (Bog je veliki) i nosili transparente "Igra je završena".

U narednih 90 dana do održavanja ranije zakazanih izbora za predsednika države, vršilac dužnosti predsednika Alžira biće predsednik Gornjeg doma parlamenta Abdelkader Bensalah.

Neki od organizatora protesta najavili su da će nastaviti sa okupljanjima jer ne prihvataju privremenu vladu.

Buteflika je za predsednika izabran prvi put 1999. godine.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Predsednik Alžira podneo ostavku zbog masovnih protesta

Izvor: B92, 03.Apr.2019, 09:31

Mandat je trebalo da mu prestane 28. aprila, ali je morao da ga prekine ranije...Predsednik Alžira Abdelaziz Buteflika podneo je ostavku nakon višenedeljnih masovnih protesta, javljaju državni mediji...Buteflika, koji je na vlasti 20 godina, već je rekao da se neće kandidovati za peti mandat, jer...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.