Izvor: B92, 29.Dec.1999, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Predmet o nesreci kod Lazareva prosledjen tuzilastvu u Beogradu

Opstinsko javno tuzilastvo u Lazarevcu prosledilo je predmet o saobracajnoj nesreci kod Lazarevca, u kojoj su poginula cetiri funkcionera SPO, Okruznom javnom tuzilastvu u Beogradu i to na predlog stranackog pravno-ekspertskog tima, rekao je za b2 92 advokat Borivoje Borovic. "Ovaj predmet je odavno trebalo prebaciti u Beograd, jer je rec o cetvorostrukom ubistvu i ubistvu u pokusaju sa direktnim umisljajem", ocenio je Borovic i konstatovao da sada o krivici pocinioca treba da se izjasni >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << tuzilastvo u Beogradu.

Prema recima Borivoja Borovica, pred vojnim tuzilastvom se ovih dana pojavio i slucaj "OSA". Rec je o malo poznatoj organizaciji, koja se u javnosti pojavila pre nekoliko meseci saopstenjem u kome preuzima odgovornost za, kako je doslovce navedeno, neuspeli atentat na Vuka Draskovica i smrt cetvorice clanova SPO. Borovic je za program B2 92 rekao da je nekoliko navodnih clanova "OSE" pritvoreno: "Ja sam sasvim slucajno advokat jednog od ljudi koji su uhapseni. Da li ce oni prihvatiti ono sto je bilo u medijima ili se radi o izvesnom podmetanju, takodje cemo proceniti nakon vodjenja ovog postupka pred okruznim tuzilastvom", izjavio je Borovic.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.