Predlozi Radne grupe za rešavanje problema vršnjačkog nasilja

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 17.Jan.2020, 20:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Predlozi Radne grupe za rešavanje problema vršnjačkog nasilja

U Vladi Srbije danas je održan prvi sastanak Radne grupe za prevenciju i suzbijanje nasilja u školama, kojim je predsedavala premijerka Ana Brnabić.

Ona je insistirala da u radu te grupe učestvuju i organizacije direktora škola, kako zbog važnosti svoje uloge i odgovornosti koju nose, tako i zbog boljeg uvida u realno stanje u školama, što su članovi Radne grupe prihvatili.

Na sastanku je dogovoreno unapređenje Pravilnika o protokolu postupanja u ustanovi u >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << odgovoru na nasilje, zlostavljanje i zanemarivanje, koji propisuje postupanje škola u slučajevima nasilja.

Izneto je niz predloga za rešavanje problema vršnjačkog nasilja, istakavši da digitalno doba u kome živimo zahteva promenu pristupa prevenciji ovog problema. U skladu s tim dogovoren je razvoj inovativnih metoda, uključujući i razvoj aplikacije za prevenciju, zaštitu i prijavljivanje nasilja.

Potvrđeno je i da će Strategija za prevenciju i zaštitu dece od nasilja biti usvojena narednog meseca.

Sastanku su prisustvovali i potpredsednik vlade i ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović, ministar za rad, zapošljavanje, socijalna i boračka pitanja Zoran Đorđević, ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Mladen Šarčević, predstavnici drugih ministarstava, kao i predstavnici UNICEF, Fondacije "Tijana Jurić", Foruma beogradskih gimnazija, Udruženja "Drug nije meta" i drugi.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.