Predloženi kandidati za sudije Ustavnog suda

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 01.Apr.2010, 18:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Predloženi kandidati za sudije Ustavnog suda

BEOGRAD - Visoki savet sudstva i Državno veće tužilaca danas su usvojili listu od 10 kandidata za imenovanje sudija Ustavnog suda Srbije, saopštio je Savet.

Opšta sednica Vrhovnog kasacionog suda sa te liste treba da izabere pet sudija koje nedostaju Ustavnom sudu za rad u punom sastavu - od 15 sudija.

Visoki savet i Državno veće predložili su za sudiju Ustavnog suda zamenika javnog tužioca u Apelacionom tužilaštvu u Novom Sadu Dušana Divjaka, sudiju Upravnog suda >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Bratislava Đokića, vanrednog profesora Pravnog fakulteta u Beogradu Gorana Ilića i zamenika Tužioca za organizovani kriminal Jovicu Jovanovića.

Predloženi su i sudija Apelacionog suda u Novom Sadu Nada Kolarski, republički javni pravobranilac Milan Marković, zamenik republičkog javnog tužioca Tamara Mirković, zamenik tužioca za ratne zločine Milan Petrović, sudija Apelacionog suda u Beogradu Milan Stanić i sudija Višeg suda u Novom Sadu Sabahudin Tahirović.

Na predlog Skupštine Srbije ranije je predsednik Republike imenovao pet sudija, a na njegov predlog petoro sudija imenovala je Skupština.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Predloženi kandidati za sudije Ustavnog suda

Izvor: Blic, 01.Apr.2010

Visoki savet sudstva i Državno veće tužilaca danas su usvojili listu od deset kandidata za imenovanje sudija Ustavnog suda Srbije, saopštio je Savet...Opšta sednica Vrhovnog kasacionog suda sa te liste treba da izabere pet sudija koje nedostaju Ustavnom sudu za rad u punom sastavu - od 15 sudija...Visoki...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.