Predlog: Minut za reklamu kulture

Izvor: Radio 021, 24.Jan.2015, 16:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Predlog: Minut za reklamu kulture

Poslanik SPS i režiser Srđan Dragojević najavio je da će na javnoj raspravi o predlogu zakona o oglašavanju predložiti da sve televizije sa nacionalnom frekvencijom prošire svoje reklamne blokove za jedan minut, tokom kojeg će se reklamirati festivali, pozorišne predstave, filmovi, nova književna dela.

"To bi bio neverovatan zamajac za srpsku kulturu. Javna rasprava o zakonu o oglasavnju biće održana 28. janura i probaću da tu ponovo izložim ovaj predlog, ponovo ćemo >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << razgovarati sa RRA, a postoji i inicijativa Grupacije za kinematografiju pri Privrednoj komori Srbije da se ona promoviše i gura", rekao je Dragojević.

On je dodao da je taj predlog već izneo prošle godine na sastanku sa čelnicima RRA, koje je tada pitao da li znaju koja su dva vrlo solidna srpska filma trenutno u bioskopima.

"Niko nije znao, jer nema reklame. Možemo da napravimo i dobar film i dobru pozorišnu predstavu, neko može da ima fantastičnu izložbu, neko može da napiše genijalnu knjigu, ali ako nema reklame svi ti napori autora ili države, koja novcem subvencioniše stvaralašto, su bespredmetni", podvukao je Dragojević.

Prema njegovim rečima, inicijativa koju on predlaže je takva da niko nije na gubitku, a kada postoji "vin-vin" situacija to je onda dobra platforma i da se sprovede, što bi za 20 ili 30.000 ljudi koji se u zemlji aktivno bavi kulturom i stvaralaštvom, kao i za milione građana, bilo veoma značajno.

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.