Predavanje Razumeti umetnost: Manirizam na Fakultetu tehničkih nauka

Izvor: Blic, 09.Maj.2017, 09:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Predavanje "Razumeti umetnost: Manirizam" na Fakultetu tehničkih nauka

U nedelju 14. maja u 18h u Amfiteatru A1 Fakulteta tehničkih nauka biće održano predavanje o manirizmu, u okviru ciklusa "Razumeti umetnost".

Predavač dr Vladimir Dimovski upoznaće vas sa novom generacijom slikara 16. veka koji smatraju da priroda više ne treba da bude učiteljica umetnosti i čiji radovi su bili reakcija na harmonične ideale Leonarda, Rafaela i Mikelanđela.

Takav preokret će neki smatrati dekadentnim, ali postoje i druga mišljenja po kojima >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << je manirizam, u suštini, blizak modernim shvatanjima umetnosti. Biće priče o Parmiđaninu, Tintoretu, El Greku...

Organizacija i podrška: Departman za Grafičko inženjerstvo i dizajn (GRID).

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.