Predavanja za osnovce Lepše je bez petardi – slavimo bezbedno

Izvor: Blic, 24.Nov.2011, 17:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Predavanja za osnovce "Lepše je bez petardi – slavimo bezbedno"

Više od 30.000 beogradskih osnovaca, od petog do osmog razreda, obuhvaćeno je predavanjima na temu "Lepše je bez petardi – slavimo bezbedno". Do kraja novembra u po tri škole sa svih 17 opština biće realizovano 51 interaktivno predavanje, kako bi se mladi upoznali sa posledicama upotrebe pirotehničkih sredstava.

- Potrebna je višegodišnja edukacija dece kako bi se ovakav vid zabave prevazišao i potpuno napustio. Želja nam je da pomoću ovog projekta utičemo na svest >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << učenika osnovnih škola, da im ukažemo na lepu stranu zabave i slavlja bez petardi, i da doprinesemo smanjenju upotrebe pirotehničkih sredstava u osnovnim školama, ali i van njih – objašnjava Mirjana Kojić, koordinatorka ovog projekta.

Beogradski ekološki centar je organizovao tokom 2008. i 2009. godine predavanja na ovu temu, kada je edukovano više od 40.000 dece.

Projekat se realizuje u saradnji sa osnovnim školama u svim gradskim i prigradskim opštinama, Direkcijom policije (MUP), Hitnom pomoći, Kliničkim centrom Srbije, Institutom za opekotine i plastičnu hirurgiju i Institutom za majku i dete.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.