Predao se ubica obezbeđenja kluba Viva

Izvor: Press, 10.Jul.2015, 11:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Predao se ubica obezbeđenja kluba "Viva"

Jedan od najtraženijih ubica Austrije Mirsad Saćirović (53), koji je pre šest godina ispred bečkog kluba "Viva" ubio pripadnika obezbeđenja, predao se policiji u Beču.
       Mirsad se vodio kao "najtraženiji" na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Austrije zbog ubistva počinjenog aprila 2009.godine. Nakon šest godina bekstva odlučio je da se preda i odgovara za ubistvo jednog pripadnika >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << obezbeđenja, kao i ranjavanje vlasnika kluba "Viva". Prema ranijim spekulacijama medija, radilo se o naručenom ubistvu, vezanom za reketiranje. Saćirović je 19.aprila 2009. godine najpre šetao ispred kluba, da bi oko 1.30 časova izvukao pištolj i ispalio šest hitaca. Pripadnik obezbeđenja Dalibora S.(29) pogođen je sa četiri metka, a dva su povredila teško vlasnika kluba. Takođe, ubica je ispalio hice i na jednog svedoka kojeg je, srećom, promašio, ali ga je potom udario, predao oružje jednom saučesniku i pobegao. Snimci kamera za nadzor objekta su brzo otkrile identitet ubice, međutim on je uspeo da se otisne u Srbiju, gde je ubrzo i lociran. Međutim izručenje u Austriju bilo je nemoguće zbog zakonskih problema. Saćirović je preko svog advokata stupio, pre par dana, u kontakt sa državnim tužilaštvom u Beču i dogovorio dobrovoljnu predaju. Saćirović je rođen u Novom Pazaru, ima srpsko državljanstvo.

Nastavak na Press...






Povezane vesti

Predao se Novopazarac, jedan od najtraženijih ubica u Austriji

Izvor: Radio 021, 10.Jul.2015

Jedan od najtraženijih ubica Austrije Mirsad Saćirović (53), koji je pre šest godina ispred bečkog kluba "Viva" ubio pripadnika obezbeđenja, predao se policiji u Beču...Mirsad se vodio kao "najtraženiji" na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Austrije zbog ubistva počinjenog aprila 2009...

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.