Izvor: Piplmetar.rs, 24.Mar.2024, 01:30

Pravopis  bez učiteljice – Notepad u Windows 11 OS konačno dobija proveru pravopisa

Provera pravopisa na Notepad u Windows 11 operativnom sistemu funkcioniše na sličan način kao u Microsoft Word programu ili unutar Microsoft Edge pregledača. Pogrešno napisane reči automatski će biti podvučene crvenom bojom, a greške mogu da se isprave desnim klikom kako biste videli predloge za pravopis.
Plan je da ova funkcija bude dostupna svim korisnicima Windows 11 do kraja godine.
Dodatno, Microsoft je uveo i funkciju automatskog ispravljanja i tako omogućio da se greške eliminišu dok nastavljate da kucate. Provera pravopisa u Notepad aplikaciji takođe će podržavati više jezika, a imaćete mogućnost da zanemarite reči u dokumentima i dodate ih u rečnik, piše u novoj blog objavi kompanije.
Glavni menadžer...

Nastavak na Piplmetar.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Piplmetar.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Piplmetar.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.