Pravilnik o raspodeli frekvencija

Izvor: B92, 23.Okt.2013, 18:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pravilnik o raspodeli frekvencija

Beograd -- Ministar spoljne i unutrašnje trgovine i telekomunikacija Rasim Ljajić potpisao je danas Pravilnik o utvrđivanju plana raspodele frekvencija.

Ovaj pravilnik odnosi se na analogne FM i TV radio-difuzne stanice na teritoriji Republike Srbije

Zahvaljući primeni pomenutog Pravilnika ubrzaće se proces prelaska sa analognog na digitalno emitovanje televizijskog signala u Republici Srbiji i biće >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << otklonjena jedna od najvećih prepreka u dosadašnjem procesu digitalizacije, a to je nedostatak slobodnih frekvencija, saopšteno je iz Ljajićevog kabineta.

To konkretno znači da će se deo frekvencija koje su nekada pripadale Televiziji Avala, a koje su neophodne u procesu digitalizacije, iskoristiti za proširenje inicijalne mreže za digitalno televizijsko emitovanje programa, dok će nezavisna regulatorna tela preostalim delom spektra raspolagati u skladu sa svojim nadležnostima i važećim zakonima.

S druge strane, potpisivanjem Pravilnika stvoreni su uslovi za upotrebu celokupne opreme za digitalno emitovanje televizijskog signala, koju je Srbija dobila od Evropske unije i čija je vrednost veća od osam miliona evra.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Potpisan pravilnik o planu raspodele frekvencija

Izvor: Blic, 23.Okt.2013

Potpredsednik Vlade i ministar spoljne i unutrašnje trgovine i telekomunikacija Rasim Ljajić potpisao je danas Pravilnik o utvrđivanju plana raspodele frekvencija za analogne FM i TV radiodifuzne stanice na teritoriji Republike Srbije. ..Zahvaljujući primeni pomenutog Pravilnika ubrzaće se proces...

Nastavak na Blic...

Pravilnik o raspodeli frekvencija

Izvor: Akter, 23.Okt.2013

Ministar spoljne i unutrašnje trgovine i telekomunikacija Rasim Ljajić potpisao je danas Pravilnik o utvrđivanju plana raspodele frekvencija

Nastavak na Akter...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.