Pozorišni festival Živki Matić u čast

Izvor: RTS, 27.Nov.2018, 17:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pozorišni festival Živki Matić u čast

U Požarevcu je počela jedanaesta Smotra dramskih amatera Pomoravlja i Podunavlja. Festival se održava u čast glumici Živki Matić.
Da i mala pozorišta mogu da izvedu dobru predstavu na tekst Mome Kapora „Kraj vikenda”, koji govori o opstanku porodice, dokazao je dramski studio „Maska” iz Starog Sela kod Velike Plane.
 
„Moma je tada naglasio da brak treba da se završi poverenjem >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << i ljubavlju. Bojim se da smo mi danas to izgubili”, kaže Aleksandra Ćevap, glumica dramskog studija „Maska”.
Ovom izvedbom otvorena je jedanaesta Smotra dramskih amatera Pomoravlja i Podunavlja „Živka Matić”. Na sceni požarevačkog Centra za kulturu našli su se i glumci i publika.
Goran Milanović, glumac dramskog studija „Maska” iz Starog Sela kaže da je to „divan doživljaj”:
„To je jedan divan doživljaj kada kroz ordređene godine imate iskustva i kroz komunikaciju sa partnerom, publika može da vidi svaki pokret, uzdah, tačnu emociju.”
Do kraja festivala svoje komade izvešće i pozorišne trupe iz Jagodine, Kostolca, Smedereva i Blaca.
„Krenuli smo uz Moravu. Pošto je ovo festival pozorišta Podunavlja i Pomoravlja da malo promešamo karte i što je još važnije da kvalitet festivala ‘Živka Matić’ primaknemo ‘Štapu i šeširu’”, kaže Dragi Ivić, direktor požarevačkog Centra za kulturu.
Koja će predstava poneti titulu najbolje i biti izvedena na „Štapu i šeširu” znaće se u petak.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.