Poziv za promociju Đavolje Varoši

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 12.Feb.2009, 21:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Poziv za promociju Đavolje Varoši

BEOGRAD - Ministar za dijasporu Srđan Srećković pozvao je danas medije, javnost i sve državne institucije da učestvuju u promociji Đavolje Varoši, koja se nakon prve faza glasanja na izboru za novih sedam svetskih čuda nalazi na prvom mestu u Evropi.

Na konferenciji za novinare, Srećković je rekao da je veoma važno za imidž države i naroda, ali i turizam u tom delu Srbije, da Đavolja Varoš uđe u uži izbora za sedam svetskih čuda i zbog toga pozvao sve građane >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << u zemlji i dijaspori da glasaju na međunarodnom izboru.

On je podsetio da svi zainteresovani mogu da glasaju elektronskim putem na internet prezentaciji http://www.djavoljavaros.com/

Na kraju konferencije za novinare, ministar je i sam glasao za Đavolju Varoš i napomenuo da pravo glasa u drugoj fazi imaju i ljudi koji su već glasali u prvoj fazi.

Radovan Raičević, direktor firme Planinka koja je zadužena za staranje o lokalitetu Đavolje Varoši, rekao je da je promocija tog prirodnog fenomena veoma važna za turizam i razvoj čitavog juga Srbije i zahvalio Ministarstvu za dijasporu na pomoći koju je pružilo.

Raičević je posebno ukazao na značaj dijaspore u glasanju, koja je do sada obezbedila više od polovine ukupno sakupljenih glasova, i najavio da će Planinka u znak zahvalnosti toj populaciji obezbediti najsrećnijim učesnicima glasanja nagradu od 20 boravaka od deset dana u Prolom banji i 50 poklon-suvenira Đavolje Varoši.

Predstavnica Turističke organizacije Srbije Ljiljana Vučenović je podsetila da ta organizacija već godinama radi na promociji Đavolje Varoši na brojnim sajmovima širom sveta i u zemlji, i najavila da će ta vrsta aktivnosti biti nastavljena.

Po završetku konferencije za novinare u prostorijama Ministarstva za dijasporu otvorena je izložba fotografija Đavolje Varoši.

Druga faza glasanja za izbor novih sedam svetskih čuda traje od 7. januara do 7. jula.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.