Poziv penzionerima: Prijavite se za povlastice GSP

Izvor: Mondo, 07.Jan.2015, 12:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Poziv penzionerima: Prijavite se za povlastice GSP

Članica Gradskog veća Jasmina Milošević pozvala je danas penzionere sa primanjima do 25.000 dinara da iskoriste svoje pravo na besplatan prevoz ili prevoz po povlašćenoj ceni u javnom prevozu.

Foto: Mondo/ Stefan Stojanović

"Prijavljivanje za ovu kategoriju penzionera traje do 25. januara i pozivam ih da na vreme iskoriste svoje pravo, za šta je potrebno samo da dostave original poslednjeg čeka",  navela je je Milošević, a prenela Služba za informisanje Skupštine
>> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << />
grada Beograda.

"Penzioneri čija penzija ne prelazi iznos od 25.000 dinara tako ostvaruju pravo na besplatnu ili povlašćenu godišnju kartu za javni prevoz u iznosu od 407 dinara",

Prema njenim rečima, nema potrebe da se penzioneri zadržavaju i prave gužve.

"Dovoljno je samo da ostave ček i podaci će biti uneti u sistem. To umesto penzionera, a u njihovo ime mogu učiniti i treća lica, a umesto penzionog čeka mogu dostaviti original potvrdu PIO fonda o visini penzije ne stariju od 15 dana", rekla je Miloševićdva,

navodi se u saopštenju.

Korisnici koji su tek predali dokumentaciju za penziju ili korisnici kojima je pravo na isplatu penzije odobreno, ali još nije počela isplata, mogu ostvariti pravo na besplatan prevoz ili povlašćenu cenu prevoza nakon dobijanja prvog penzionog čeka po istoj proceduri.

Novim tarifnim sistemom u javnom prevozu Beograda, cena karte za penzionere određena je na osnovu visine penzije, bez obzira na starosnu dob.

Novi tarifni sistem stupa na snagu 1. februara.

Penzionere koji imaju penzije do 10.000 dinara imaće pravo na besplatan prevoz, a oni čija je penzija od 10.000 do 25.000 dinara plaćaće kao i do sada 407 dinara godišnje.

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.