Poziv iz Tirane: Koordinisana akcija protiv Srbije

Izvor: B92, 18.Okt.2021, 22:08

Poziv iz Tirane: Koordinisana akcija protiv Srbije

Ministarka spoljnih poslova privremenih prištinskih institucija Donika Gervala zatražila je u Tirani "bolju koordinaciju" zemalja regiona u odnosu prema Srbiji.

"Potrebna nam je bolja koordinacija pet zemalja regiona prilikom odnosa sa susednom Srbijom i potrebna nam je značajnija, a ne površna saradnja u svim regionalnim procesima", rekla je Gervala tokom susreta sa ministarkom spoljnih poslova Albanije Oltom Džačkom.

Prema njenim rečima, "Srbija prethodnih meseci >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << zaoštrila retoriku prema susedima", prenela je prištinska "Gazeta ekspres".

Gervala je dodala da je Priština "na pragu potpisivanja regionalnih sporazuma", kao i da veruje da će "Albanija i Kosovo sa otvorenim pristupom Berlinskom procesu biti u stanju da poguraju sporazume."

"Kosovo ima vrlo jasnu orijentaciju prema EU i NATO, i skeptično je ka konkurentnim konceptima prema EU. To naglašavamo na svakom forumu", rekla je ona.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.