Poziv američkim kompanijama da ulažu u srpsku energetiku

Izvor: RTS, 07.Feb.2015, 15:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Poziv američkim kompanijama da ulažu u srpsku energetiku

Potpredsednik Narodne skupštine Srbije Vladimir Marinković pozvao je u Americi tamošnje kompanije da ulažu u srpsku energetiku, posebno u obnovljive izvore energije. To bi uticalo da Srbija na dugoročnom planu ima energetsku bezbednost.
Vladimir Marinković je o ulaganju u srpsku energetiku razgovrao sa senatorom Tedom Kruzom i sa pomoćnikom zamenika američkog državnog sekretara Hojtom Brajanom Jijem, >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << prenosi Tanjug.
Razmatrana je i mogućnost saradnje i drugih investicija u Srbiju, kao i u sektoru bezbednosti, saopšteno je iz Marinkovićevog kabineta.
Marinković je naglasio da je Srbija veoma zainteresovana za strateško partnerstvo sa SAD, koje bi moglo da rezultira visokim nivoom političkih odnosa, praćenih investicijama kao i da su vlada i parlament Srbije posvećeni izgradnji povoljnog poslovnog ambijenta, sa ciljem da Srbija postane najbolja destinacija za ulaganje u region.
Potpredsednik Skupštine obratio se danas u ime delegacije Srbije učesnicima sastanka regionalnih lidera sa američkim kongresmenima, i rekao da će naša zemlja ostati posvećena podsticanju saradnje i međusobnog uvažavanja, pošto samo na taj način region može da bude politički kredibilan i ekonomski razvijen.
Marinković je imao sastanak i u Helsinškoj komisiji u američkom Kongresu, sa predstavnicima Nacionalnog demokratskog instituta (NDI) i gostovao sa kolegom Zoranom Babićem u informativnom programu Glasa Amerike (VOA), navodi se u saopštenju.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Marinković pozvao Amerikance da ulažu u energetiku Srbije

Izvor: NoviMagazin.rs, 07.Feb.2015

Potpredsednik Narodne skupštine Srbije Vladimir Marinković pozvao je danas u Americi, tamošnje kompanije da ulažu u srpsku energetiku, posebno u obnovljive izvore energije što bi uticalo da Srbija na dugoročnom planu ima energetsku bezbednost...On je o tome razgovrao sa senatorom Tedom Kruzom i...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.