Pozitivni efekti kurkume na zdravlje

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 22.Jan.2021, 19:55

Pozitivni efekti kurkume na zdravlje

Kurkuma se smatra supernamirnicom koja ima značajne pozitivne efekte na ljudsko zdravlje.

Kurkuma je efikasna protiv glavobolja te se preporučuje kao vid tretmana, posebno osobama koje pate od migrene.

Osobe koje imaju problema s aknama trebaju koristiti maske od kurkume. Kurkuma ima antibakterijska i antiupalna svojstva zbog kojih će maske pomoći u borbi protiv upornih akni.

Može pomoći i u zaustavljanju rasta ćelija tumora te poslužiti za detoksikaciju >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << organizma.

Istraživanja su pokazala da ova namirnica pomaže pacijentima s dijabetesom tipa 2 tako što ima antiupalna svojstva te reguliše nivo šećera u krvi.

Kurkuma sadrži kurkumin koji pomaže u borbi protiv različitih virusa uključujući herpes i grip.

Istraživanja su pokazala da može olakšati simptome sindroma iritabilnog creva ublažavanjem stomačnih bolova.

Tokom istraživanja u kojem su se pratila tri menstrualna ciklusa kod žena je ustanovljeno da je kurkumin ublažio simptome PMS-a.

Kurkuma može smanjiti nivo lošeg LDL holesterola i povećati nivo dobro HLD holesterola, što je posebno važno za srce i kardiovaskularni sistem. Takođe pokazuje obećavajuće rezultate u olakšavanju bolova u zglobovima, ukočenosti i borbi protiv artritisa.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.