Požari kod Trgovišta i Bosilegrada

Izvor: Vesti-online.com, 30.Nov.2011, 17:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Požari kod Trgovišta i Bosilegrada

Na teritoriji opština Trgovište i Bosilegrad veliki požari zahvatili su nepristupačne površine pod borovom i bukovom šumom.

Prema informacijama sa terena, vatra je zahvatila potez od više kilometara između sela Radomnice u opštini Trgovište do Dukata i Gornje i Donje Ljubate i Donje i Gornje Lisine u opštini Bosilegrad.

Najviši predstavnici lokalnih vlasti kazali su da je vatra zahvatila površinu od oko 500 hektara u opštini Trgovište i oko 150 hektara >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << u opštini Bosilegrad.

Zbog situacije na terenu, u Trgovištu je jutros održana vanredna sednica regionalnog štaba za vanredne situacije, kojom je rukovodio načelnik Drakče Stanojković.

Darko Tomić, predsednik opštine Trgovište, izjavio je da je situacija zbog nepristupačnog terena posebno teška na teritoriji mesne zajednice Radovnica.

"Na gašenju vatre u ovoj mesnoj zajednici sada rade 11 vatrogasaca i oko 60 građana Trgovišta", rekao je Tomić i istakao da je situacija posebno teška u mahali Crveni grad, gde vatra preti da ugrozi imovinu meštana.

I u Bosilegradu je situacija dramatična, rekao je Vedran Tašković, načelnik vatrogasne brigade iz Vranja. "Požari su ovde registrovani na sedam lokacija i, nažalost, ne možemo ih držati pod kontrolom", kazao je Tašković.

On je istakao da 24 vatrogasca i oko 60 građana nastoje da se zaštite ljudi i imovina u selima Bresnica, Buceljevo, Palanovo, Crnotišce, Nazarica, Svinjište i Gornja Planina.

"Dileme nema - utvrdili smo da je na ovoj teritoriji uzrok požara ljudski faktor", rekao je Tašković.

On je dodao da su lovci tokom vikenda nepažnjom ostavili nekoliko neugašenih vatri koje su potom zahvatile suvu travu i rastinje i proširile se na bukovu i borovu šumu.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.