Požar u tunelu, evakuisani radnici

Izvor: B92, 05.Feb.2015, 16:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Požar u tunelu, evakuisani radnici

Na gradilištu železničkog tunela Korarlmtunel u Austriji, danas je izbio požar, a svih 28 radnika je evakuisano i niko nije pvređen.

Požar je izazvao transformator, koji se zapalio, a vatra se proširila na drugu opremu u tunelu, između ostalog i na veliku mašinu za kopanje tunela, saopštila je austrijska železnica OEBB.

Od ukupno 28 radnika, spasilačke jedinice uspele su prvo da evakuišu 20 ljudi koji su se nalazili u zoni opasnosti.

Vatrogasci >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << iz opštine Dojčlandsberg su, i pored gustog dima, koristeći specijalnu opremu, evakuisali radnike.

Nakon duže intervencije, kako prenosi APA, spasioci su uspeli da dođu i do osam preostalih radnika u severnom delu tunela, i da ih odvedu na sigurno.

Požar je izbio 14 kilometara od izlaza iz tunela kod mesta Dojčlansdberg.

Tunel Koralmban, čije otvaranje je predviđeno za 2023. godinu, treba da poboljša železničku vezu Austrije s Italijom.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Požar u tunelu, devetoro zarobljenih

Izvor: Nezavisne Novine, 05.Feb.2015

BEČ - Devet radnika zarobljeno je u željezničkom tunelu u izgradnji na jugu Austrije u kojem je izbio danas požar, javila je austrijska željeznica (OBB)..."Požar je izbio kod mjesta Dojčlandsbergu, u provinciji Štajerskoj. Zapalio se transformator, a požar se proširio na drugu opremu u tunelu",...

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.