Požar u BG: Gorela stambena zgrada na Dorćolu FOTO / VIDEO

Izvor: B92, 26.Apr.2016, 00:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Požar u BG: Gorela stambena zgrada na Dorćolu FOTO / VIDEO

Beograd -- U stambenoj zgradi na Gundulićevom vencu noćas u 23.35 izbio je požar u kome je pričinjena materijalna šteta, a povređenih nije bilo.

Vatrograsci su sprečili da se plamen proširi na susedne objekte.

Porparol Hitne pomoći Nada Macura rekla je agenciji Beta da su lekarske ekipe zbrinule devet stanara zgrade.

"Na licu mesta zbrinuto je šestoro ljudi, dve starije osobe prevezene su u Urgentni centar zbog hipertenzije i ubrzanog rada srca, a >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << desetomesečna beba preventivno je vožena u Institut za majku i dete", dodala je ona.

Vatra je zahvatila poslednji sprat stambene zgrade broj osam na Gundulićevom vencu, a požar se velikom brzinom širio na druge spratove, kao i na susedne objekte, ali su vatrogasci uspeli da spreče veću katastrofu.

Bez obzira na to, oni su celo veče polivali zgradu vodom, kako bi sprečili ponovno izbijanje požara.

Na licu mesta su i četiri vozila Hitne pomoći, čija ekipa pruža prvu pomoć stanarima koji su se nagutali dima, povređenih nema, jer na zapaljenom potkrovlju niko ne živi.

Iz zapaljene zgrade vatrogasci su izvukli i majku s bebom. Iako komšije kažu da je njihov stan potpuno izgoreo, majka i beba su bez povreda odvezene na Institut za majku i dete, kako bi ih lekari pregledali.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Lokalizovan veliki požar u stambenoj zgradi na Dorćolu

Izvor: N1 televizija, 26.Apr.2016

Vatrogasci su uspeli da lokalizuju veliki požar koji je zahvatio stambenu zgradu na Gundulićevom vencu. Vatrogasci..

Nastavak na N1 televizija...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.