Požar na brodu sa 30 tona hašiša

Izvor: B92, 07.Sep.2013, 18:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Požar na brodu sa 30 tona hašiša

Velet -- Brod "MV Gold star", na kojem je izbio požar nadomak obala Malte, prevozio je više od 30 tona hašiša, saopštile su italijanske vlasti.

"MV Gold star" bio je juče na dvadesetak kilometara od Malte kada je na njemu izbio požar, a italijanska pomorska straža smatra da je ovo možda učinjeno namerno kako bi se ilegalni tovar uništio i izbegla hapšenja.

Vatra se razbuktala i ugašena je tek jutros, a devetočlanu posadu pokupio je brod italijanske pomorske straže >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << koji se našao u blizini.

"MV Gold star" je radiom uputio poziv za pomoć kada je bio na oko 30 nautičkih milja severno od ostrvske države u Sredozemnom moru.

Malteška armija je poslala dva patrolna broda i brzi vojni presretač i oni su se tokom noći borili sa stihijom.

Očekuje se da će brod biti dovučen do Italije.

Kako je danas saopštila italijanska policija, egipatski i sirijski krijumčari droge zapalili su sopstveni brod sa 30 tona hašiša pošto ih je presrela pomorska patrola. Policija je navela u saopštenju da je pre tri dana dobila dojavu o velikoj pošiljci droge koja će se nalaziti na brodu u Mediteranu.

U pitanju je brod "Zlatna zvezda" (Gold star) dugačak 85 metara registrovan u Tanzaniji, prenela je agencija AFP.

"Devet članova posade, državljani Egipta i Sirije, zapalili su brod i uništili njihov dragocen tovar, a potom su skočili u more", navodi se u saopštenju. Krijumčari su izvučeni iz vode i uhapšeni.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Goreo brod u Sredozemlju sa 30 tona kanabisa

Izvor: Mondo, 07.Sep.2013

Brod MV Gold star, na kojem je vatrena stihija ugašena tek jutros, prevozio je više od 30 tona marihuane, saopštile..

Nastavak na Mondo...

NADUVALO SE MORE: U Sredozemlju zapaljen brod sa 30 tona kanabisa

Izvor: Telegraf.rs, 07.Sep.2013

Brod "MV Gold star" bio je na dvadesetak kilometara od Malte kada je na njemu izbio požar, a italijanska pomorska straža smatra da je ovo možda učinjeno namerno kako bi se ilegalni tovar uništio i izbegla hapšenja

Nastavak na Telegraf.rs...

Požar na brodu sa 30 tona marihaune

Izvor: Akter, 07.Sep.2013

Brod "MV Gold star", na kojem je izbio požar nadomak obala Malte, prevozio je više od 30 tona marihuane, saopštile su italijanske vlasti

Nastavak na Akter...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.