Požar na Hvaru, sprečeno da vatra dođe do kuća

Izvor: B92, 26.Avg.2018, 19:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Požar na Hvaru, sprečeno da vatra dođe do kuća

Zagreb -- Požar, koji je izazvao udar munje na području Palmižana u hvarskom arhipelagu, približio se na 100 metara od kuća.

Vatrogasci uz pomoć meštana uspeli su da ga lokalizuju.

Šef hvarskih vatrogasaca Nikola Škare rekao je da je gašenju požara učestvovalo 40 vatrogasaca i dva kanadera.

On je dodao da će i posle potpunog gašenja požara vatrogasci ostati da dežuraju celu noć, javila je "Slobodna Dalmacija".

Vatra je buknula oko 14.00 časova kada je munja udarila u drvo u borovoj šumi, a plamen se potom brzo proširio. Jedna meštanka je rekla da se vatra veoma brzo rasplamsala i da su meštani učestvovali u gašenju.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Požar na Hvaru, sprečeno širenje vatre ka kućama

Izvor: RTS, 26.Avg.2018

. Vatrogasci su uz pomoć meštana uspeli da lokalizuju požar, koji je izazvao udar munje na području Palmižana u hvarskom arhipelagu, a koji se približio na 100 metara od kuća.

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.