Požar kod Korinta još aktivan, evakuisana naselja

Izvor: B92, 23.Jul.2020, 12:20

Požar kod Korinta još aktivan, evakuisana naselja

Atina -- Šumski požar koji je juče izbio u okolini Korinta još uvek nije ugašen, ali je situacija bolja, rekao je portparol vatrogasne brigade Vasilis Vathakojanis.

Vatrogasce, međutim, brine najavljen jak vetar, rekao je on za agenciju ANA.

Požar je izbio juče posle podne i buktao je cele noći zbog čega je šest naselja i jedan dečiji letnji kamp evakuisan.

Požar je izazvao štetu, ali nema zvanične potvrde da su kuće izgorele.

Na >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << licu mesta je 236 vatrogasaca sa 54 kola, motorizovanom jedinicom za gašenje požara i 15 timova vatrogasaca koji gase požar na terenu.

U gašenju požara iz vazduha pomaže i osam kanadera i četiri helikoptera.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Požar na jugu Grčke pod kontrolom

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 23.Jul.2020

Grčki vatrogasci su sinoć, nakon što se vetar smirio, uspeli da stave pod kontrolu veliki požar na jugu te zemlje koji je besneo više od jednog dana, prisiljavajući na evakuaciju sela i letnjih kampova...Šef vatrogasne službe Stefanos Kolokuris rekao je da se vatra istočno od grada Korinta smanjuje,...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.