Požar iz Crne Gore ne preti Srbiji

Izvor: B92, 22.Jul.2012, 18:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Požar iz Crne Gore ne preti Srbiji

Prijepolje -- Požar na severu Crne Gore je lokalizovan i trenutno ne preti da se proširi i na područje opštine Prijepolje u Srbiji. Vatrogasci iz Srbije dežuraju na granici.

.

Dragan Dončevski iz Sektora MUP Srbije za vanredne situacije je istakao da je požar pretio da se sa teritorije Crne Gore, odnosno opštine Pljevlja proširi na teritoriju opštine Prijepolje i da su tražili,a onda i dobili odobrenje da se priključe kolegama iz Crne Gore u gašenju požara kako >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << se on ne bi proširio na teritoriju Srbije na kojoj se nalazi šuma.

Prema rečima Dončevskog, požar na Kamenoj gori je pod kontrolom, a u gašenju učestvuje 45 vatrogasaca iz Srbije sa 14 vozila.

Vatrogasci iz Srbije dežuraju na granici sa Crnom Gorom sprečavajući da se požar iz pljevaljske opštine proširi i zahvati šumovitu Kamenu Goru kod Prijepolja. Angažovano je oko 50 vatrogasaca iz Prijepolja, Novog Pazara, Čačka, Užica i Nove Varoši sa vozilima i opremom.

Kako je agenciji Beta rekao predsednik Opštine i komandant Štaba za vanredne situacije Emir Hašimbegović, vatrogasci su od juče na oko pet kilometara fronta gde preti opasnost širenja požara. Akcijom rukovodi Sektor za vanredne situacije MUP Srbije koji je i izdao naredbu vatrogascima da priskoče u pomoć Jedinici za vanredne situacije MUP u Prijepolju.

Hašimbegović kaže da su na vrlo nepristupačnom terenu rasporedjene četiri cisterne i dtuga oprema, a opština Prijepolje pomaže dežurstva u sektoru Kamene Gore.

Manji požar u mestu Šainov kraj na području Kamene Gore juče je lokalizovan i pod kontrolom je, rekao je Hašimbegović.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Vatrogasci dežuraju na granici ka Crnoj Gori

Izvor: Mondo, 22.Jul.2012

Vatrogasci iz Srbije dežuraju na granici sa Crnom Gorom sprečavajući da se požar iz pljevaljske opštine proširi i zahvati šumovitu Kamenu Goru kod Prijepolja.

Nastavak na Mondo...

Crnogorski požar ne preti Srbije

Izvor: Akter, 22.Jul.2012

Požar na severu Crne Gore je lokalizovan i ne preti da se proširi na područje Prijepolja u Srbiji, rekao je Dragan Dončevski iz Sektora MUP-a Srbije za vanredne situacije

Nastavak na Akter...

Ne preti širenje požara na teritoriju Srbije

Izvor: Blic, 22.Jul.2012

Požar na severu Crne Gore je lokalizovan i trenutno ne preti da se proširi i na područje opštine Prijepolje u Srbiji, rekao je večeras Tanjugu Dragan Dončevski iz Sektora MUP-a Srbije za vanredne situacije...On je istakao da je požar pretio da se sa teritorije Crne Gore, odnosno opštine Pljevlja...

Nastavak na Blic...

Vatrena stihija pod kontrolom, ne preti Srbiji

Izvor: Glas javnosti, 23.Jul.2012, 12:04

BEOGRAD - Požar na severu Crne Gore je lokalizovan i trenutno ne preti da se proširi i na područje opštine Prijepolje u Srbiji, rekao je Dragan Dončevski iz Sektora MUP-a Srbije za vanredne situacije...On je istakao da je požar pretio da se sa teritorije Crne Gore, odnosno opštine Pljevlja proširi...

Nastavak na Glas javnosti...

Prestala opasnost od širenja požara kod Prijepolja

Izvor: SandzakPress.net, 23.Jul.2012

Prijepolje – Vatrogasci iz više gradova u Srbiji koji su prethodna tri dana bili angažovani u sprečavanju da se požari iz Crne Gore prošire i na područje opštine Prijepolje, vraćaju se danas kućama, rečeno je agenciji Beta u Odjeljenju za vanredne situacije Policijske uprave u Prijepolju. “Požar...

Nastavak na SandzakPress.net...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.