Povrijeđeni maturanti iz Rudog

Izvor: Nezavisne Novine, 11.Maj.2015, 18:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Povrijeđeni maturanti iz Rudog

PRIBOJ - Nekoliko učenika završnih razreda Srednjoškolskog centra Rudo povrijeđeno je u saobraćajnoj nezgodi, koja se desila u nedjelju na putu Priboj - Kokin Brod u Srbiji u mjestu Jarmovac.

Njih devetnaest se u momentu nezgode nalazilo u autobusu kojim su se vraćali s jednodnevnog izleta, kada je iz još neutvrđenih razloga u njihovu traku iz suprotnog pravca naišao automobil, pa je došlo do sudara.

Kako je juče rečeno iz bolnice u Priboju, nakon udesa na pregled >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << su došla 22 putnika iz autobusa i automobila, a poslije pregleda zadržane su četiri osobe.

"Riječ je o dva učenika iz autobusa, te vozač i putnik iz automobila, a uglavnom je riječ o ugruvanosti. Međutim, i oni su pušteni na kućno liječenje", rečeno je u ovoj bolnici.

Branko Papić, direktor Srednjoškolskog centra Rudo, rekao je juče kako su učenici samoinicijativno organizovali jednodnevni izlet u Radojno, kod Kokinog Broda.

"Za udes sam saznao jutros, a kako sam čuo vozač automobila se vraćao sa svadbe, u jednoj krivini kod Priboja prešao je u suprotnu traku i udario u autobus", kazao je juče Papić.

Prema njegovim riječima, roditelji učenika su potvrdili da se djeca osjećaju dobro te da su iz svega izašli ugruvani i s lakšim povredama.

Učenici, koji su uglavnom spavali u momentu nezgode, su kazali kako nisu vidjeli šta se desilo ali da ih je sudar dobro protresao.

"Probudio me jak zvuk udara i dok sam otvorio oči već sam bio udario sjedište ispred sebe. Niko nije teže povrijeđen, ali smo svi potreseni", ispričao nam je jedan od njih.

Inače, s cijelim slučajem je upoznato i Ministarstvo prosvjete i kulture RS, koje je, kako saznajemo, juče povodom ovoga tražilo dodatne informacije od direktora škole.

S obzirom na to da su izlet organizovali samoinicijativno, na ovo putovanje nije išao niko od profesora i radnika škole.

  FOTO ILUSTRACIJA

Nastavak na Nezavisne Novine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.