Povređeno 16 policajaca u neredima u severnoj Francuskoj

Izvor: Vesti-online.com, 14.Avg.2012, 15:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Povređeno 16 policajaca u neredima u severnoj Francuskoj

Šesnaest policajaca je povređeno i načinjena je velika materijalna šteta noćas u sukobima između policije i oko stotinu mladića u sevenom francuskom gradu Amijenu.

Oko stotinu mladih okupljenih u kvartu Amijen-Sever počeli su sinoć da izazivaju policajce koji su došli da obezbede kvart posle sukoba prethodne večeri

 

Oni su policajce gađali petardama i raznim predmetima, a polilcija je uzvratila suzavcem i gumenim mecima.

  >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com <<

Mladići su izbacivali vozače iz vozila i otimali vozila, zapalili su jednu školu i omladinski centar.

 

Policija je navela da su neredi počeli sinoć oko 21.00 i završili se jutros oko 4.00 kada je stiglo policijsko pojačanje.

 

Kvart Amijen-Sever je mesto gde se često dešavaju incidenti ali nikad nije bilo ovako ozbiljno, kada su delimično uništene tri javne zgrade, navela je policija.

 

"Sukobi su bili vrlo, vrlo nasilni", rekao je gradonačelnik Amijena Žil Demaji za francusku televiziju BFM.

 

On je naveo da je kvart opustošen, da se svuda vide zapaljene kante za smeće i vozila, da je zapaljena i opljačkana jedna škola, a da je potpuno uništen jedan sportski centar.

 

Amojen-Sever jedna je od petnaest zona koje je francuska vlada označila kao najproblematičnije u zemlji, i odredila kao prioritetne za uvođenje reda.

Nastavak na Vesti-online.com...






Povezane vesti

Neredi na severu Francuske

Izvor: RTS, 14.Avg.2012

U noćašnjim neredima na severu Francuske 16 policajaca povređeno, pričinjena je velika materijalna šteta. Mladi u gradu Amijenu zapalili jednu školu i omladinski centar, napadali policiju i otimali automobile od vozača. ..U sukobima između policije i oko stotinu mladića noćas u sevenom francuskom...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.