Povređeni ruski diplomata stigao u Beograd

Izvor: B92, 30.Maj.2019, 15:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Povređeni ruski diplomata stigao u Beograd

Kosovska Mitrovica -- Službenik UNMIK Mihail Krasnoščenkov danas je oko 13 časova upućen iz kliničko-bolničkog centra u Kosovskoj Mitrovici ka Beogradu.

Krasnoščenkov je u ambulantnom vozilu UNMIK-a, u pratnji lekarske ekipe, vozila i osoblja te međunarodne organizacije, i konvoj je krenuo put Beograda.

Nešto ranije, na konferenciji za novinare načelnica odeljenja anastezije i intenzivne nege Kliničko-bolničkog centra u Mitrovici dr Milena Cvetković navela >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je da ruski diplomata zbog prirode povreda još nije van životne opasnosti i da će biti prebačen u tercijarnu ustanovu.

Krasnoščenkov je pretučen i priveden posle brutalne akcije specijalaca koje je poslala administracija u Prištini na sever KiM.

Povređeni član UNMIK-a, ruski državljanin Mihail Krasnoščenko prebačen je danas na dalje lečenje na VMA u Beogradu.

"Lokalni administrator u opštini Zubin Potok Mihail Krasnoščenko ima prelom jagodične kosti i gornje vilice levo i naprsnuće lobanje, odnosno prelom temene kosti levo, uz krvne podlive. On je izjavio da je prvo udaran glavom o policijsko auto, a kasnije je šutiran u glavu", rekao je zamenik direktora Zdravstvenog centra doktor Zlatan Elek.

Elek je ocenio da je to bio "pokušaj ubistva" i da se "uvek to tako tretira".

"U ovom slučaju bojim se da je to namerno urađeno s obzirom da je, po rečima Krasnoščekova, imao jasne oznake da se radi o osobi koja je službenik Ujedinjenih nacija", kazao je Elek.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.