Povećane devizne rezerve NBS

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 17.Mar.2009, 18:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Povećane devizne rezerve NBS

BEOGRAD - Devizne rezerve Narodne banke Srbije (NBS) u februaru su povećane za 241,9 miliona evra i na kraju meseca su bile 8,24 milijardi evra, objavila je danas centralna banka.

Na to povećanje deviznih rezervi NBS najviše je uticala prodaja 51 odsto akcija Naftne industrije Srbije (NIS) za 400 miliona evra, navodi se u saopštenju.

Otkupom stranog novca u februaru je ostvaren priliv od 12,6 miliona evra, što, kako se dodaje, za 11 miliona evra manje nego u prethodnom >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << mesecu.

U toku februara NBS je na međubankarskom deviznom tržištu prodala 175,1 milion evra.

Izraženo u dolarima devizne rezerve NBS su na kraju februara iznosile 10,48 milijardi, što, kako se ističe, obezbeđuje pokrivenost novčane mase (M1) od 340 odsto.

Ukupne devizne rezerve Srbije su dostigle 8,99 milijardi evra, uz devizne rezerve banaka koje su poslednjeg dana februara bile 755,2 miliona evra, navodi NBS.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.