Povećan broj intervencija zbog vrućine

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 24.Avg.2011, 14:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Povećan broj intervencija zbog vrućine

NOVI SAD -

Služba Hitne medicinske pomoći u Novom Sadu je, zbog velikih vrućina, danas i prethodnog dana imala za oko 20 odsto više intervencija nego obično, izjavio je Tanjugu šef smene u Hitnoj pomoći dr Emil Krombholc.

Ekipe hitne pomoći su, u okviru nekoliko desetina intervencija, češće nego obično izlazile po pozivima s javnih mesta, što je karakteristično u ovom periodu kada temperature vazduha prelaze 30 stepeni, rekao je dr Krombholc napominjući da su >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << se javljali uglavnom hronični srčani, plućni i drugi bolesnici.

On je ponovio uobičajene medicinske preporuke za ove prilike o tome da se hronični bolesnici pridržavaju propisanih terapija kao i higijensko - dijetetskog načina života, savetujući svima da unose što više tečnosti, izbegavaju alkohol i jaku hranu i da svoju garderobu prilagode vremenskim uslovima.

Mnogi Novosađani utočište od ovih letnjih žega nalaze na Štrandu, gde se dnevno okupi nekoliko hiljada posetilaca koji, osim osveženja u vodi Dunava, imaju dobre uslove da se na toj plaži zaštite od jakih sunčevih zraka u obilju zelenila i pod suncobranima mnogobrojnih ugostiteljskih objekata.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

U hladu 39 Celzijusa, ljudi od vrućine padali na ulici

Izvor: Blic, 24.Avg.2011

Temperatura vazduha u Beogradu u 15 časova prešla je najavljeni maksimum od 38 stepeni. Prema podacima Republičkog hidrometeorološkog zavoda izmereno je 39 stepeni, a za sutra je najavljeno još toplije vreme. Hitna pomoć je do 15 sati obavila 93 intervencije, od kojih 38 na javnom mestu, a broj...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.