Potvrđeno za B92.net -  zatvara se u 14h

Izvor: B92, 26.Feb.2021, 08:10

Potvrđeno za B92.net - zatvara se u 14h

Beograd -- Sednica Kriznog štaba za borbu protiv koronavirusa, koja je počela jutros u osam i od koje se očekivalo da pojasni koje mere se zaoštravaju, završena je.

Niko od članova Kriznog štaba se nije obratio javnosti, ali za B92.net je iz Kriznog štaba rečeno da će se tržni centri i ugostiteljski objekti za vikend zatvoriti u 14 časova. Detalji se očekuju na konferenciji za medije, koja je zakazana za danas u 15 časova.

Drugi mediji navode da će sve >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << uslužne delatnosti raditi do 20 časova.

Tanjug navodi i da je nova sednica štaba zakazana za ponedeljak.

Šta će sve biti zatvoreno, a šta će raditi i do kada, proćitajte u posebnoj vesti na našem sajtu.

Juče je komandant VMC Karaburma pukovnik dr Ivo Udovičić istakao da je za zdravstvene radnike, koji rade pod skafanderima već skoro godina dana, situacija dramatična. On je istakao da je broj novozaraženih ponovo povećan, jer se nismo pridržavali protivepidemijskih mera, kao i da smo se previše opustili sa masovnom vakcinacijom, jer smo pomislili da je epidemija pri kraju.

"Epidemija je van kontrole. Ovo je ogroman požar, koji ne može da se gasi baštenskim crevom za zalivanje trave. To je moja poruka za sednicu Kriznog štaba", rekao je Udovičić juče tokom dana.

Nedavno se oglasila i direktorka kovid-bolnice u Batajnici Tatjana Adžić Vukićević, koja je izjavila da će nam se, izgleda, ponoviti decembar, kada je dnevno bilo i 8.000 zaraženih.

"Ja nisam član Kriznog štaba (za borbu protiv korone), ja sam lekar iz crvene zone od početka. I prema onome što vidim izgleda da će nam se ponoviti decembar. Kada je pušteno da sve ostane otvoreno, da rade skijališta, sada je gotovo", rekla je doktorka Adžić Vukićević za list Danas.

Upitana šta bi trebalo sada uraditi, ona je rekla: "Da se zatvori sve što može da se zatvori!"

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.