Potvrđeno - Ruskinja ubijena u napadu u Istanbulu

Izvor: B92, 02.Jan.2017, 09:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Potvrđeno - Ruskinja ubijena u napadu u Istanbulu"

Moskva -- Ruska državljanka ubijena je u napadu u noćnom klubu u Istanbulu u novogodišnjoj noći, javila je agencija Tass, pozivajući se na izvore iz ruskog konzulata.

"Informacija o smrti ruske državljanke je potvrđena", naveo je neimenovani izvor.

Skoro dve trećine poginulih u napadu na noćni klub u Istanbulu su strani državljani, objavila je turska novinska agencija Anadolija.

Anadolija je navela da je od 39 žrtava 24 bilo iz drugih >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << zemalja.

Ta novinska agencija nije objavila nacionalnost žrtava, ali je za sada poznato da među žrtvama iz inostranstva ima državljana Izraela, Libana, Jordana, Libije, Saudijske Arabije, Maroka, Indije, Belgije.

Potraga za napadačem iz noćnog kluba u Istanbulu i dalje traje, a CNN javlja da se turski premijer nada da će biti uskoro pronađen i da je među povređenima i jedan državljanin Amerike.

CNN navodi da je jedan Amerikanac među povređenima, ali da zasad nije poznato da li je prebačen u bolnicu.

Prenosi i reči premijera Turske Binalija Jildirima: "Postoji jaka koordinacija i pronaći ćemo ga".

I američki zvaničnici su napad u Istanbulu okarakterisali kao teroristički - prvi u ovoj godini, dodaje CNN.
Pogledaj vesti o: Moskva,   Turska

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

IDIL potvrdio da stoji iza napada u Istanbulu

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 02.Jan.2017

Militantna Islamska država Iraka i Levanta (IDIL) potvrdila je da je odgovorna za napad u noćnom klubu u Istanbulu u novogodišnjoj noći, kada je ubijeno 39 osoba, prenosi BBC. Istovremeno, dnevni listovi Hurijet i Karar navode, pozivajući se na neimenovane sigurnosne zvaničnike, da su vlasti utvrdile...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.