Potvrđeno: Komandantima OVK 13 godina robije

Izvor: Mondo, 06.Nov.2015, 18:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Potvrđeno: Komandantima OVK 13 godina robije

Apelacioni sud u Prištini potvrdio je prvostepenu presudu Rustemu Mustafi, Ljatifu Gašiju i Nazifu Mehmetiju, trojici vođa bivše OVK u regionu Podujeva, o višegodišnjim kaznama zatvora.

Foto: screenshot, Youtube

Oni su osuđeni zbog nezakonitog zadržavanja, pritvaranja i maltretiranja Albanaca tokom rata na Kosovu, prenosi RTS.

Prvostepeni sud je odlukom iz 2013. godine optužio Mustafu na četiri, Gašija na šest i Mehmetija na tri godine zatvora, >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << za ratni zločin počinjen u selu Lapaštica kod Podujeva.

Mustafa i Gaši su poslanici u Skupštini Kosova iz redova Demokratske partije Kosova, a odlukom suda može da im bude oduzet poslanički mandat.

Optuženima će u izdržavanje kazne zatvora biti odbijeno vreme koje su već proveli u pritvoru.

Rustem Mustafa je bio komandant bivše OVK, operativne zone "Lab", Ljatif Gaši šef obaveštajne službe, a Mehmeti šef vojne policije.

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.