Izvor: Nezavisne Novine, 08.Jan.2018, 19:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Potvrđene optužnice protiv 15 lica u akciji "Piramida"

BANJALUKA - Okružno javno tužilaštvo Banjaluka potvrdilo je optužnicu protiv petaest lica, uhapšenih u akciji "Piramida" koju je sprovela Uprava za organizovani i teški kriminalitet i Policijska uprava Banjaluka, u okviru borbe protiv neovlaštene trgovine narkoticima.

Za RTRS je potvrđeno da je zbog krivičnog djela neovlaštena proizvodanja i promet opojnih droga, iz člana 207. stav 3. u vezi sa stavom 2.1. Krivičnog zakonika Republike Srpske, optužnica podignuta protiv >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << Muhameda Filipovoća, Milana Pičulina, Tihomira Novakovića, Zorana Šavije, Branka Milivojše, Dragana Maksimovića, Dragana Stanišića, Julije Halupa, Edina Bahrenovića, Nebojše Janjića, Ognjena Kokića i Dalibora Mačka.

Protiv Muhameda Halilovića Optužnica je podignuta i zbvog krvičnog djela "omogućavanje i uživanje oipojnih droga" iz člana 208. stav 1. istog Zakonika, te protiv optuženih Nedžada Bašića, Miloša Dluća i Vadrana Žolje zvbog krivičnog djela "neovlaštenja proizvodanja i priomet opojnih droga" iz člana 207. stav 1 Krivičnog zakonika Republike Srpske.

Oni su optuženi za neovlaštenu trgovinu drogom koju su iz Sarajeva i Sanskog Mosta dopremali u Banjaluku. Većina optuženih odranije je poznata policiji nakon akcije "Petrićevac". Akcija "Piramida" izvedena je na području Policijskih uprava Banjaluka, Prijedor i Istočno Sarajevo. Akcija je sprovedena i na području Sanskog Mosta i Visokog. U ovoj akciji oduzeta su 23 grama kokaina, 95 grama heroina, 1.425 grama marihuane, te 32 grama spida.

(NN/rtrs.rs)

Nastavak na Nezavisne Novine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.