Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 30.Sep.2010, 20:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Potukli se dopisnik Blica i vozač predsednika opštine

ALEKSANDROVAC -

Dopisnik beogradskog lista Blic iz Aleksandrovca Gvozden Zdravić i vozač predsednika opštine Aleksandrovac Čedomir Ćirković, potukli su se jutros na parkingu ispred zgrade suda u tom gradu, saopštila je policija.

Tuči je, kako je navela policija Aleksandrovca, prethodio verbalni sukob između Zdravića i Ćirkovića.

Do sukoba je, kako Beta saznaje, došlo kada je Zdravić pokušao da fotografiše Ćirkovića prilikom izlaska iz službenog >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << automobila kojim je predsednika opštine Aleksandrovac dovezao u Sud, gde je trebalo da svedoči u sporu sa Opštinskom organizacijom SPS-a oko vlasništva nad nekadašnjim prostorijama te stranke.

Zbog povreda koje je zadobio u tuči, Ćirković je hospitalizovan na hirurškom odeljenju kruševačke bolnice, a policija je saopštila da su protiv obojice učesnika podneti zahtevi za pokretanje prekršajnog postupka koji se sprovodi po hitnoj proceduri.

Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS) i Udruženje novinara Srbije (UNS) najoštrije su osudili fizički napad na dopisnika dnevnog lista Blic.

NUNS je izrazio očekivanje da će napadač, koji je "bez ikakvog povoda fizički nasrnuo" na novinara Zdravića, biti hitno priveden Sudu i adekvatno kažnjen.

"Nasilje nad novinarima u Srbiji ponovo uzima maha čemu umnogome doprinose i blage sudske kazne. Fizički napadi na novinare se ne mogu kvalifikovati kao puki prekršaj već kao ozbiljno krivično delo, kako to i propisuje zakon", ističe NUNS.

I UNS je zatražio od nadležnih organa u Aleksandrovcu da imaju u vidu da je ovo novi u nizu napada na Zdravića i podsetio da ga je 27. septembra fizički napao Mileta Džopalić, za kojeg Zdravić tvrdi da pripada privatnom obzbeđenju predsednika Opštine Jugoslava Stajkovca.

UNS podseća da se prema izmenama Krivičnog zakonika pretnje i napadi na novinare strože kažnjavaju jer se novinari na zadatku tretiraju kao službena lica.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Potukli se dopisnik Blica i vozač predsednika Opštine

Izvor: TV Avala, 30.Sep.2010

Dopisnik beogradskog lista Blic iz Aleksandrovca Gvozden Zdravić i vozač predsednika opštine Aleksandrovac Čedomir Ćirković, potukli su se jutros na parkingu ispred zgrade suda u tom gradu, saopštila je policija.

Nastavak na TV Avala...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.