Potrebno vreme za promene u medijima

Izvor: Beta, 26.Dec.2014, 13:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Potrebno vreme za promene u medijima

BEOGRAD, 26. decembra 2014. (Beta) - Prelazak na projektno finansiranje i dovršetak privatizacije medija dugotrajan je proces i za suštinske promene u medijskoj oblasti biće potrebno vreme, ocenio je predsednik Nezavisnog udruženja novinara Srbije (NUNS) Vukašin Obradović.

"Mislim da treba biti realan, i što pre shvatimo da se radi o dugotrajnom procesu, biće bolje za sve nas. Sloboda medija i sloboda izražavanja se ne mogu uvesti ukazom", rekao je Obradović u intervjuu za portal >> Pročitaj celu vest na sajtu Beta << EurAktiv Srbija.

On je rekao da su "devijacije u sistemu" tolike da će za suštinske promene u oblasti medija sigurno biti potrebno godinu dana i više.

Upitan da li NUNS s vlastima razmenjuje informacije o reformskom procesu, on je rekao da je u kontaktu sa Ministarstvom kulture i informisanja, ali da je za sada potpuno izostala saradnja s drugim ministarstvima čija je uloga veoma važna na planu medijskih reformi.

Saradnje, kako je naveo, za sada nema s ministarstvima privrede, finansija, trgovine, turizma i telekomunikacija, kao ni s ministarstvom državne uprave i lokalne samouprave.

"Čini mi se da će upravo od njihovog angažmana umnogome zavisiti da li će ove promene biti sprovedene na vreme i da li će implementacija novog medijskog zakonodavstva biti samo formalna ili će suštinski medijska scena biti promenjena tako da onemogući drugačije vidove pritiska na medije", rekao je Obradović.

(Opširnije na www.euractiv.rs)

Nastavak na Beta...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.