Potvrđena optužnica za Azotaru 2

Izvor: Blic, 15.Okt.2013, 16:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Potvrđena optužnica za "Azotaru 2"

Specijalni sud u Beogradu potvrdio je drugu optužnicu u slučaju "Azotara", kojom se za zloupotrebe u toj firmi, pored privremenog zastupnika kapitala i predsednika Upravnog odbora u HIP "Azotara" Radoslava Vujačića, tereti još 25 optuženih.

Tužilaštvo za organizovani kriminal podiglo je 22. maja prvu optužnicu protiv bivšeg ministra poljoprivrede Saše Dragina i još 20 njegovih saradnika zbog prodaje regresiranog mineralnog djubriva od jula 2009. do oktobra 2011. koja >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << je vršena suprotno uredbama Vlade Srbije.

Tom optužnicom okrivljeni se terete da su "Azotaru" oštetili za oko 25 miliona evra, a njima se pripremno ročište nastavlja 7. novembra.

U saopštenju Posebnog odeljenja Višeg suda u Beogradu (Specijalnog suda) navodi se da je krivično vanpretresno veće suda juče na sednici donelo rešenje kojim je potvrdilo optužnicu Tužilaštva za organizovani kriminal, pošto je ocenilo da su opravdane sumnje za koje se terete optuženi.

- Krivično vanpretresno veće je našlo da je skup činjenica navedenih u optužnici, a koje proizlaze iz dokaza prikupljenih u predistražnom i istražnom postupku, podignut na nivo opravdane sumnje ovim činjenicama se neposredno potkrepljuje osnovana sumnja da su okrivljeni učinili krivična dela koja im se stavljaju na teret i istovremeno se opravdava podizanje optužbe u ovoj krivično-pravnoj stvari - navodi se u saopštenju.

Protiv ovog rešenja okrivljeni i njihovi branioci mogu izjaviti žalbu Apelacionom sudu u Beogradu, u roku od tri dana od dana prijema rešenja.

Osim Vujačića, druga optužnica je podignuta i protiv Grujić Mihaila, Isaković Vere, Jurišić Branka,Guberinić Slavka,Božović Radivoja,Stojaković Draga, Krković Vlada, Matijašević Danojla, Popin Draga, Ostojić Saše, Vujačić Predraga, Matić Anita, Stojanović Radoslava, Čolaković Gorana, Brborić Čede, Bilić Brankice, Šuka Dragana i Miletić Sreta, zbog po jednog produženog krivičnog dela zloupotreba položaja odgovornog lica u saizvršilaštvu.

Zbog pomaganja u tom krivičnom delu optužnica je podignuta protiv Joksimović Bojana, Filipić Milisava, Mijajlović Zorana, Roganović Save i Tomić Vidoj, a zbog produženog krivičnog dela zloupotreba položaja odgovornog lica pomaganjem protiv Jelić Branka.

Kako je ranije saopštila policija, sumnja se da su osumnjičeni od 17. decembra 2009. do kraja 2011. u Pančevu, Novom Sadu, Beočinu, Somboru, Sremskoj Kamenici, Vrbasu, Senti, Bogatiću postupajući suprotno uredbama Vlade Srbije o uslovima i načinu korišćenja sredstava za regresiranje mineralnih đubriva oštetili budžet Srbije i "HIP Azotaru" za 350 miliona dinara.

Najčitanije SADA:

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Potrđena optužnica za "Azotaru II"

Izvor: RTV Pink, 15.Okt.2013

. . . Specijalni sud u Beogradu potvrdio je drugu optužnicu u slučaju "Azotara", kojom se za zloupotrebe u toj firmi, pored privremenog zastupnika kapitala i predsednika Upravnog odbora u HIP "Azotara" Radoslava Vujačića, tereti još 25 optuženih.

Nastavak na RTV Pink...

Potvrđena druga optužnica za "Azotaru"

Izvor: RTS, 15.Okt.2013

Sud potvrdio optužnicu u aferi "Azotara" kojom se pored predsednika Upravnog odbora Radoslava Vujačića tereti još 25 osoba...Specijalni sud u Beogradu potvrdio je drugu optužnicu u slučaju "Azotara", kojom se za zloupotrebe u toj firmi, pored privremenog zastupnika kapitala i predsednika Upravnog...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.