„Potraga za uskršnjim jajima” na Kalemegdanu

Izvor: Danas, 13.Apr.2015, 10:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

„Potraga za uskršnjim jajima” na Kalemegdanu

U okviru Beogradskog prolećnog festivala, juče je održana manifestacija „Potraga za uskršnjim jajima” u Muzičkom paviljonu na Kalemegdanu.

Kreativni dečji grad „Minicity” u saradnji sa Gradom Beogradom, Turističkom organizacijom Beograda i Beogradskom tvrđavom organizovao je interesantan program za najmlađe - zabavan muzički program, kreativne radionice i aukciju oslikanih jaja koja su delo dečjih ruku, a sav prihod predviđen je za nabavku knjiga i školskog >> Pročitaj celu vest na sajtu Danas << pribora namenjenih Svratištu.

Čestitajući Uskrs svim sugrađanima, Tijana Maljković, gradska sekretarka za privredu ukazala je na dobru praksu da se u okviru Beogradskog prolećnog festivala obeležava i proslava jednog od najradosnijih hrišćanskih praznika.

– Danas smo na tvrđavi okupili najmlađe Beograđane sa svojim porodicama, upravo na mestu gde je nastao i sam Beograd. Želimo da ova proslava postane tradicionalna u okviru Beogradskog prolećnog festivala, i sa „Minicity” kreativnom dečjom radionicom potpisali smo protokol kojim će oni učestvovati na svim proslavama koje se tiču dece i porodice. Grad Beograd je takođe potpisao protokol i sa „Digital imidžing centrom” kojim se na 35 lokacija u gradu sugrađani informišu o svim dešavanjima. Podsetiću da se radi o tri vizuelna rešenja, plavom, crvenom i zelenom koji se tiču servisnih, upozoravajućih i informacija iz oblasti kulture – kazala je Maljković, pozvavši sve sugrađane da se priključe manifestacijama koje festival organizuje do kraja maja.

Direktor Turističke organizacije Beograda Miodrag Popović rekao je da turistička kultura podrazumeva i rad sa najmlađima.

– Želimo da decu, kako predškolskog tako i ranog školskog uzrasta, što više upoznamo sa Beogradom, sopstvenim običajima i onim što će voleti kad porastu i što će u budućnosti ponuditi svim gostima Beograda. Da bi u predstavljanju Beograda bili uspešni, prvo mi sami moramo da steknemo potrebna saznanja o svom gradu, kako bismo to znanje preneli drugima. Ako verujemo sebi, verovaće nam i drugi – kazao je Popović.

Petar Andrijašević, vd direktor JP „Beogradska tvrđava” naglasio je da je ova institucija sa zadovoljstvom prihvatila da bude domaćin manifestaciji.

– Drago nam je da u okviru Beogradskog prolećnog festivala možemo da proslavimo veliki hrišćanski praznik uz naše najmlađe sugrađane. Tokom proteklih godina „Beogradska tvrđava” organizovala je niz tematskih radionica za decu svih uzrasta, a tako će biti i tokom ove sezone. Želimo da u našem prostoru nauče nešto novo, steknu nove veštine i na najlepši način provedu današnji praznik – kazao je Andrijašević.

Organizator Beogradskog prolećnog festivala je Turistička organizacija Beograda, Beokom servis, JP „Ada Ciganlija” i „Beogradska tvrđava”, kao i gradski sekretarijati za sport i omladinu, obrazovanje i dečju zaštitu, privredu, socijalnu zaštitu i kulturu. Program manifestacija može se preuzeti sa internet prezentacija grada Beograda, TOB-a i gradskih opština.

Nastavak na Danas...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Danas. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Danas. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.